Matou te fesoasoani i le lalolagi faʻateleina talu mai 2015

Le aoga o sauni-palu sima ile fausiaina o mea tetele

Sauni-fefiloi sima (RMC) e gaosia i le faapipiiina o laau e pei o auiliiliga o sima ona siitia atu lea i le poloketi nofoaga. O laʻau palu faʻafefiloi e sili atu ona lauiloa nai lo o fualaʻau mago. I totonu o laʻau palu faʻatasi, o mea uma o sima e aofia ai ma le vai e palu faʻafefiloi i totonu o le mea palu tutotonu ona faʻasolo atu lea i nofoaga na faʻatupuina e loli. I taimi o femalagaaiga, o loli e faʻaauau pea ona taʻamilo i le 2 ~ 5 rpm e aloese ai mai le faʻatulagaina faʻapea foi ma le tuʻu eseʻesega o sima. O le atoa faʻagaioiga o le laʻau e pulea mai se potu faʻatonutonu. O elemeni o sima o loʻo utaina i totonu o le palu pei o le palu faʻatasi. O le faʻafefiloi mamanu o sima o se fua mo le gaosiga o le tasi kupita mita o sima. O le tuʻufaʻatasia mamanu e tatau ona suia ma le fesuiaʻiga o faʻapitoa gravities o sima, faʻaputuputu tetele, ma lelei tuufaatasiga; susu tulaga o le faʻaputuputuga, ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatupuina le kalave faapitoa o le faʻaputuputuga mageso, o le mamafa o le faʻaputuputuga agavaʻa e tatau ona faʻateleina tusa. Afai o loʻo aofia ai le aofaʻi faʻaopoopo vai i luga o faʻatumu luga luga tulaga faʻamago, o le aofaʻi o le palu faʻatasi vai e tatau ona faʻaititia e tusa ai. I le RMC faleoloa, o le Tulaga Manaomia Inisinia tatau ona faia se siaki-lisi ina ia mautinoa lelei o le oloa.
RMC e tele ona lelei nai lo luga o le 'eleʻele palu. RMC (i) faʻatagaina mo le vave fausiaina, (ii) faʻaititia le tau e fesoʻotaʻi ma tagata faigaluega ma vaʻavaʻaia, (iii) e sili atu lona faʻatonutonuina lelei e ala i le saʻo ma faʻakomepiuta faʻatonutonuina o mea o le sima, (iv) fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻimauina o le faʻamaʻimauga o le sima, (v) e e aunoa ma se filogia, (vi) fesoasoani vave i le faʻamaeʻaina o le poloketi, (vii) faʻamautinoa le tumau o sima, (viii) fesoasoani i le sefeina o mea faʻanatura, ma le (ix) o se filifiliga lelei mo le fausiaina i se avanoa utiuti.
I leisi itu, o loʻo i ai foʻi tapulaʻa a le RMC: (i) ole taimi e uia ai le laʻau e oʻo atu ile nofoaga o loʻo tupu ai galuega, o se faʻalavelave taua tele faʻapea o seti sima ma taimi ma e le mafai ona faʻaaogaina pe a fai o seti sima a o leʻi liligiina ile nofoaga, faʻaopoopo auala feoaʻi, ma (iii) o auala e mafai ona faʻaleagaina ona o le mamafa avega o loʻo aveina e loli. Afai o le loli aveina 9 kupita mita o sima, o le aofaʻi mamafa o le loli e tusa ma le 30 tone. Peitai, e i ai auala e faʻaitiitia ai nei faʻafitauli. I le faʻaaogaina o vailaʻau faʻafefiloi, o le taimi faʻatulagaina o le sima e mafai ona faʻaumiumi. O auala e mafai ona fuafuaina pe a fuafua i le mamafa o lulu faʻalavelave. RMC mafai foi ona faʻaliliuina e loli laʻititi o loʻo iai le mafai gafatia o le tasi i le fitu kupita mita o sima. Mafaufau i le lelei o le RMC i luga o le 'upega tafaʻatasi, RMC e lauiloa i le lalolagi atoa. E mafai foi ona maitauina e toeititi lava afa le aofaʻi o aofaiga o sima o loʻo faʻaaoga i le lalolagi atoa o loʻo gaosia i RMC.
O vaega o le RMC o sima, faʻaputuputuga mago, faʻaputuputu lelei, vai, ma vailaʻau faʻafefiloi. I lalo o matou tulaga sima, e 27 ituaiga sima ua faʻamaoti mai. CEM Type I o se sima mama faʻavae i luga o le clinker. I isi ituaiga, o le vaega o clinker ua suia e se minerale admixture, e pei o lele lefulefu, toega otaota, ma isi Ona o le telegese fua faatatau o vailaʻau tali atu i le vai, o le minerale faʻavae sima e sili atu faʻatusatusa i le mama clinker sima. O le minerale faʻavae sima faʻatuai le setiina ma tausia sima mafai ona faʻaoga mo se taimi umi. E faʻaititia ai foi le faʻaputuputuina ole vevela ile sima ona o le telegese ole tali atu ile vai.


Taimi Post: Iulai-17-2020